Медиатека

Поради отчайващата липса на литература по всички въпроси, свързани със загубата на бебета и деца в България, реших, че ще е хубаво да си имаме библиотека.

Ако искате да вземете книга от нас за временно ползване, свържете се с мен на boyana.petkova@gmail.com или скайп poppiesformary.

Ако искате да ни помогнете да попълним липсващите заглавия, като дарите книга, можете да се свържете с мен на същия адрес.
Ето го нашият Amazon Wishlist, старая се да го поддържам актуален, сваляйки вече поръчаните книги. Няколко заглавия вече пътуват към нас, благодарение на скъпи приятели.

Тъй като Фондацията се финансира основно от дарения, винаги ще посрещнем с радост и благодарност всякаква подкрепа – независимо дали материална, финансова или под формата на доброволен труд.

– Яна

Налични заглавия:

  • Empty Cradle, Broken Heart от Deborah L. Davis – за всичко, което изпитваме, когато загубим бебе; за всичко, което мислим, чувстваме, за взаимотношенията ни с околните – близките, познатите и работодателите, и за това, което ни очаква. (Дарение от Елена Енева, фотокопие.)

 

 

 

 

 

 

  • An Exact Replica of a Figment of My Imagination: A Memoir от Elizabeth McCracken. Великолепен разказ за преживяването да загубиш бебето си, преди да се роди, и за особеностите на живота след това. (Дарение от Яна Домусчиева. Имаме и втори екземпляр благодарение на Lidia Rodzilsky <3)

 

 

 

  • Waiting with Gabriel: a story of cherishing a baby’s brief life от Amy Kuebelbeck – историята на двама родители, които научават, че детето им има увреждане, несъвместимо с живота (Синдром на хипопластичното ляво сърце), и избират да продължат бременността. За трудните избори и как понякога те са правилни. (Дарение от Солей.)

 

 

  • A Gift of Time: Continuing Your Pregnancy When Your Baby’s Life Is Expected to Be Brief от Amy Kuebelbeck и Deborah L. Davis – за всички въпроси, които възникват, когато научим, че детето ни има фатална диагноза и за избора да не прекъснем бременността. За перинаталния хоспис и палиативните грижи за новородени. (С благодарност към Солей.)

 

 

  • Something Happened от Cathy Blanford – книга за деца и родители, които са преживели загубата на бебе. С напътствия за родители как да говорят за случилото се с по-голямото си дете. (Дарена от Lidia Rodzilsky.)

 

 

  • Empty Arms от Sherokee Ilse – Какво се случва? “Нормални” ли са чувствата ни? Какви решения може да се наложи да вземем? Как да продължим напред? (Дарена от Lidia Rodzilsky.)

 

 

 

 

  • Nevertheless, I live от Mona Adkisson – неотдавна получихме два екземпляра директно от авторката. Книгата е автобиографична и разказва за това как семейството се справило със смъртта на две от децата си с помощта на близките си и дълбокото упование в Бога.

 

 

 

 

  • They Were Still Born – съставител Janel C. Atlas. Може би една от най-хубавите книги в библиотеката ни, в разказваща автентично за това какво е да научиш, че малкото сърчице в теб е спряло да пулсира, да родиш мъртвото тяло на детето си и как да съхраниш спомена за него, придавайки смисъл на едно от най-опустошителните преживявания, които могат да ни сполетят като човешки същества… (Дарение от Мария Масларова.)

 

 

 

Благодаря на всички, които се отзоваха на молбата ми и ще се отзоват занапред. Безкрайно съм щастлива, че библиотеката се разраства и държа тези чудесни книги в ръцете си. Но те не са само за мен. Те са всички нас, които имаме нужда от тях! Обадете ми се. С радост ще ги предам нататък.

Фондацията разполага с копие на филма Losing Layla – описващ живота на продуцентката Ванеса Горман преди и след загубата на първото й дълогоочаквано дете Лейла поради усложнения, настъпили при раждането. Кадрите във филма са автентични, тъй като са заснети с малка дигитална камера в реално време. Разполагаме с разрешение от Ванеса да използваме филма за целите на Фондацията. Тук можете да видите кратък откъс от филма, монтиран от мен, и показан на пресконференцията през м. юни 2012 год., която организирахме заедно с БХК по повод началото на кампанията за промяна на практиката мъртвородените бебета да бъдат третирани като “болнични отпадъци”. Филмът е дарен от Яна Домусчиева.

Losing Layla

Децата ни не са биологичен отпадък!

Моля, подпиши петицията! (клик на снимката)

Категории