От 15.10.2013 стартира нова група за подкрепа за родители

Published October 1, 2013

На 15.10.2013 год. откриваме нова група за подкрепа на родители, преживели перинатална загуба. Групата ще стартира при минимум трима родители, заявили желание за участие, но мжоете да се присъедините към нея по всяко време след предварителна среща с водещите.  Срещите са във вторник от 19 часа.

За записване:

Елена Кръстева: info@elenapsi.com, телефон за контакт: 0885 121 345

Красимир Иванов: krasio.ivan@gmail.com, телефон за контакт: 0878 571 884

Ето някои от отзивите на майките, участвали в първата група:

***
“Групата ми даде възможност да срещна момичета преживели загуба подобна на моята. Това ми помогна да се чуствам по-малко сама и “избрана”. Освен това имах и “безопасна” среда, в която да споделям чувствата и опасенията си без да се притеснявам, че ще бъда неправилно разбрата или съжалявана.
Срещите ми помогнаха да стана по-спокойна, да приема случилото се и с повече лекота да продължа напред. А и сега има към кого да се обърна, ако имам нужда от разбиране и съвет.”
– Д.С.

***
“Записах се в групата, защото отдавна имах потребност да общувам с жени в моето положение и търсех такава възможност през цялото време след загубата на последната си бременност. Мотивацията ми да ходя редовно (въпреки, че в началото стартирахме трудно поради липсата на желаещи или невъзможност за посещение от тяхна страна) беше силна, защото чувствах, че нямам вече ресурс в себе си да се справям с тези емоции и съзнавах нуждата от квалифицирана помощ на специалист (тъй като и преди ми се е налагало да ходя на психотерапевт, след което съм се чувствала по-добре). В групата това бяха Елена и Краси, на които искрено благодаря, че премахнаха страховете ми, дадоха ми надежда и откриха нови посоки в които да се взра. Благодаря и на момичетата от групата, които ми върнаха вярата, вдъхнаха сили и дадоха личния си пример да продължа да опитвам да си имам дете.”
– В. Г.-Ж.

***
“Една протегната ръка

Искам най- искрено да благодаря на двама човека за професионализма им и още повече за проявената човещина!
Не всеки може да разбере, не всеки иска да стане съпричастен с болката на непознатия.

Дори не подозирах, че тези мъж и жена могат да имат притеснения или съмнения, защото помощта им бе осезаема. Това, което направиха за нас, за мен, е съизмеримо с безрезервна добрина.
Винаги съм си мислила, че правейки по едно мъничко добро, то някой ден ще ми се върне. Ще продължавам с добрините!

Създавайки за нас едно сакрално място, макар кореспондиращо с околния свят и съпътстващото ни битие, Краси и Ели помогнаха лично на мен да опозная страховете си, да разбера размера на болката, да се науча да живея с болката. Опитвах се, до някъде успявах и сама, но те ме дръпнаха напред! Сега живея по- спокойно.

Сега аз мога да споделям и не плача, когато обяснявам, че детето ми не е сред нас.
Намерих отговор на нуждите си, помогнаха да изживея болката до край, научих се да бъда силна!
Благодаря на тях и на момичетата!”
– Т. Д.

Благодарим ви, че ни се доверихте и ни позволихте да извървим с вас тази част от пътя!

0 коментара към “От 15.10.2013 стартира нова група за подкрепа за родители”

Оставете коментар

Децата ни не са биологичен отпадък!

Моля, подпиши петицията! (клик на снимката)

Категории