Два филма

Published December 18, 2012

Това е историята на Томас – бебе с фатална тризомия 13, чиито родители решават да износят бременността и прекарват с него 5 незабравими, безценни дни.

Thomas’ Story

А това е линк към кратко филмче по немската национална телевизия Das Erste, което разказва за грижите, които се полагат в Германия за родителите на мъртвородените бебета – в медицински и психологически план. Линкът дойде на мейла на Фондацията, изпратен от Петя Петкова, която живее в Германия. Благодаря!

Когато люлката остане празна

И двата материала съдържат снимки в близък план на бебенца с аномалии и/или мъртви бебенца. Моля, не ги гледайде, ако се чувствате емоционално нестабилни в момента.

Въпреки това ги споделям, защото смятам, че нищо не премахва стигмата и предубежденията по-добре и по-лесно от това, което можем да видим с очите си.

Прави впечатление, че дори там, където практиките изглеждат “космически” в сравнение с нашата действителност, хората казват, че “има още какво да се желае”.

Long way to go.

2 коментара към “Два филма”

  1. Силвия Гелушева February 8, 2013

    Няма по-тежка загуба от тази на дете.Аз сьм загубила много близки хора,но загубата ми на моето новородено бебе беше несравнима.Гледам този филм и не спирам да плача.Радвам се само затова,че някой се е сетил да направи този сайт.Моята подкрепа бяха майки преживели загубата на дете,а не близките ми.

    • Yana February 8, 2013

      Така е, Силвия, често е така. Обикновено близките ни са шокирани, страх ги е за нас, нямат добра връзка с бебето, защото не го познават или едва го познават и много други причини… смъртта е новото табу, особено, когато става дума за малко бебе… Мисля си, че с времето хората и у нас ще се научат да реагират по-подкрепящо. Но винаги най-добре ще може да си представи как се чувстваме друг човек, който е преминал през подобна загуба…


Оставете коментар

Децата ни не са биологичен отпадък!

Моля, подпиши петицията! (клик на снимката)